Disolutia sau Dizolvarea Statului Roman

Am fost invatati de mici, la scoala, ca statul cuprinde doua elemente  – populatia si teritoriul – si un element cu caracter politico-juridic – autoritatea sau puterea de stat (denumita si suveranitate).

 

  1. In acceptiunea istoricilor „Natiunea – reprezinta o forma de comunitate umana, istoriceste determinata, caracterizata prin faptul ca intre membrii sai exista legaturi durabile si identificabile, fundamentate pe comunitatea de interese social-economice, pe religie si pe factura psihologica.”

 

Natiunea Romana a fost supusa in ultimii 26 de ani la multe incercari. Divizarea natiunii romane  a inceput odata cu violentele de la inceputul anilor 90 dintre romani si unguri, dintre intelectualii, studentii si minerii – condusi  atunci de vechile structuri de partid si de securitate.

In deceniile ce au urmat „oamenii de bine” au incercat si in mare parte au reusit sa sape canioane adanci intre categoriile sociale ale populatiei. S-a acreditat ideea ca unii sunt mai oamenii decat ceilalti.

Prapastia cea mai mare s-a ivit intre asa zisii oameni politici si restul romanilor. Faptul ca primii sunt mai normali si trebuie sa aibe mai multe drepturi fata de restul plebei se vede in actiunile lor de fiecare zi.

Diferentele intre categoriile sociale se nasc si din importanta sociala pe care oamenii politici o dau diferitelor categorii.

Desi o populatie nu poate exista fara sanatate si fara invatamant/cultura, aceste categorii sociale au fost atat de marginalizate incat ele au trebuit sa supravietuiasca datorita ajutorului celorlalte categorii. Faptul ca atunci cand mergem la doctor platim actul medical din buzunarul nostru este nu numai o datorie de onoare a celorlalti oameni fata de medici ci si constientizarea faptului ca, fara sanatate o populatie nu poate exista.

Profesorii, pe langa salariul de mizerie pe care statul/oamenii politici il considera ca acestia il merita, au trait din meditatii, din infiintarea de locatii de pregatire dupa scoala a elevilor. Ceilalti romani au contribuit din plin pentru ca invatamantul si profesorii sa nu dispara.

Arta/cultura este la cel mai jos nivel dintre tarile asa zisei comunitati europene. Oamenii care pot duce numele Romaniei in cele 4 zari sunt tratati ca niste paria in tara lor. Nu se investe nimic in arta si cultura. Dimpotriva, oamenii de cultura sunt manjiti si folositi in campaniile electorale si ca pavaza pentru incompetenta unor politicieni.

Oamenii de cultura ar trebuii sa apartina unei natiuni si nu sa fie utilizati impotriva propriului popor. Din pacate in acesti ani foarte multi intelectuali s-au murdarit fiind atrasi in lupta politica si, de aici, aversiunea unei parti a populatiei fata de acestia.

„Ura” dintre romani si maghiari este una artificiala. Recunosc ca exista zone unde maghiarii nu stiu limba romana si unde nu esti servit daca nu stii maghiara, dar acest fapt este intretinut de autoritati. Lipsa de autoritate a institutiilor statului nu face decat sa conduca la ignorarea prapastiei ce se sapa intre romani si unguri.

Vechile si noile structuri reusesc cu brio sa mai sape o prapastie. Cea intre natiune si biserica. Ceea ce este mai trist este ca insasi preotii sapa. Lipsa de iubire si compasiune, modestie si intelepciune la multi prelati duce incet, dar sigur, la disolutia biserii ca institutie fundamentala a natiunii romane.

Si ca ultima incercare de distrugere a natiunii romane trebuie sa amintesc de psihologi, psihiatrii si alti oameni de bine care imbuiba aceasta natiune cu medicamente antidepresive si pentru orice durere de cap. Agresivitatea publicitatii la medicamente determina tratarea dupa ureche a diferitelor simptome. Oamenii trebuie sa revina la metodele naturale de tratare.

Sper ca legea de interzicere a reclamelor la medicamente sa intra in functiune cat mai repede, desi ea a fost retrimisa in parlament pe motiv ca este mai aspra decat normele europeene. Ma doare-n cot de normele europene. Interesul natiunii trebuie sa primeze.

Si uite asa prima conditie a existentei unui stat – NATIUNEA este incet incet distrusa, adica sunt distruse legaturile durabile si identificabile, fundamentate pe comunitatea de interese social-economice, pe religie si pe factura psihologica.

 

  1. Deasemenea, „statul nu poate fi conceput fara un teritoriu determinat. Teritoriul unui stat – reprezinta partea din globul pamântesc care cuprinde solul, subsolul, apele si coloana aeriana de deasupra solului si apelor, asupra careia statul isi exercita suveranitatea.”

 

In ceea ce priveste aceasta conditie, la momentul actual, a ramas doar granita teritoriala. Solul si subsolul tarii este vandut bucata cu bucata de asa numitii romani care doresc integrare europeana si care cred ca, a fi roman si a avea bogatiile tarii in mainile statului roman este astazi desuet. Nu ii judec, dar oare ei chiar cred in asa ceva sau mandria si dorinta de a epata ii face sa gandeasca asa?

Au fost instrainate rezervale de petrol si gaze, au fost vandute rezervale de apa subterana si raurile/energia data de ele. Oare statul avea dreptul sa faca asa ceva? Oare acei reprezentanti ai statului aveau dreptul legal sa faca asa ceva? Cred ca nu. Si asta, pentru ca ei nu au ajuns de unii singuri, nu au venit din neant in acele functii. Ei au fost pusi acolo prin alegeri libere, sau mai putin libere, de catre natiunea romana si, nu aveau dreptul sa gandeasca si sa ia decizii de unii singuri (ca nu le-au luat singuri ci le-au fost impuse de straini este altceva) ci trebuiau sa consulte natiunea la fiecare actiune care pune in pericol existenta unui stat – a statului Roman. Dar ei au crezut ca sunt Dumnezeu, ca pot sa vand tot ce apartine unui stat prin natiunea lui.

Asa ceva se numeste TRADARE si SUBMINAREA existentei STATULUI ROMAN.

Si asa am ajuns la ultima conditie a existentei unui teritoriu – SUVERANITATEA. Tot ceea ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani, si se intampla si acum, nu face decat sa duca la pierderea suveranitatii. Impunerea de conditii, de catre „fieful ” teroristilor si nazistilor – Bruxelul, si acceptarea lor de catre unii indivizi care se cred politicieni si care cred ca ei sunt cei mai destepti si mai drepti dintre romani, duce inevitabil la pierderea suveranitatii Romaniei ca stat al unei natiuni care, se vrea, de altii, sa fie inexistenta. A aparut o carte care demonstreaza ca arhitectii uniunii europene nu sunt altcineva decat strategii si arhitectii politicii naziste al lui Hitler. Interesati-va si o sa aflati de ea.

Distrugerea natiunii si a suveranitatii Romaniei a dus si duce la disolutia /dizolvarea Statului Roman si a Natiunii Romane.

Cine este de vina?

NOI ca populatie pentru ca alegem acei oameni care doresc aceasta stare de fapt.

NOI pentru ca ii alegem pe cei care vorbesc frumos pe fata si fura pe la spate.

NOI pentru ca ii acceptam pe cei care mimeaza europenizarea, nu pentru ca este ceva ce ar trebuii sa fie, ci pentru ca da bine la cei care ii accepta sa ajunga sus.

NOI pentru ca acceptam ca, notiunea de a fi patriot si roman sa fie considerata periculoasa de unii si de altii.

NOI pentru ca nu mai IUBIM.

Chiar si pe EI.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s