Fost oficial american: Atacurile din Paris prea sofisticate pentru a fi desfăşurate de Statul Islamic

Articol preluat. Originalul il gasiti la adresa:http://epochtimes-romania.com/news/fost-oficial-american-atacurile-din-paris-prea-sofisticate-pentru-a-fi-desfasurate-de-statul-islamic–240697

Daca ce spune este adevarat inseamna ca fiecare om de pe planeta nu mai este in siguranta. Cei care vor sa conduca lumea probabil ca au innebunit. Consecintele nu pot fi evaluate. Incercarea de a crea un razboi impotriva Rusiei a ajuns la cote aberante.

Daca se pot folosi arme si uciderea unor copii – impactul emotional fiind foarte puternic, inseamna ca s-a ajuns prea departe.

Si, daca s-a ajuns aici, in goana dupa putere, ne putem intreba daca nu cumva s-a orchestrat si tragedia de la Club Colectiv pentru instaurarea in Romania a unui guvern marioneta a celor din afara?

Oare in tara nu se gaseau oameni competenti si care sa nu fi lucrat pentru institutiile internationale ci pentru Romania? Oamenii politici si Presedintele Romaniei trebuie sa fie atenti sa nu fie manipulati.

Dar sa revenim la articol:

SUA şi NATO au plănuit atacurile din Paris – sub forma unei “operaţiuni sub acoperire” – pentru a se implica complet în războiul sirian, susţine un analist american.

„Este vorba de o operaţiune sub acoperire”, a declarat Paul Craig Roberts în legătură cu atacurile de vineri noaptea din Paris în care au murit 132 de oameni. „Acele atacuri nu servesc scopurilor Statului Islamic, ci instituţiilor politice occidentale”.

Statul Islamic, care controlează mari porţiuni din Irak, Siria şi Liban, şi-a asumat răspunderea pentru atacurile din capitala franceză.

„Cred că povestea este falsă. Nu cred că refugiaţii pot introduce ilegal arme automate şi bombe în ţările europene”, a declarat Roberts.

Roberts, un fost asistent al secretarului pentru politică economică din cadrul Trezoreriei americane, a declarat că partidele de guvernament din ţări occidentale precum SUA şi Franţa folosesc atacurile ca o scuză pentru a-şi închide graniţele în faţa refugiaţilor, în timp ce îşi subminează de asemenea oponenţii.

„Partidele politice occidentale au susţinut războaiele Washingtonului în Orientul Mijlociu, care au generat valul curent de refugiaţi ce se îndreaptă spre Europa”, a adăugat Roberts.

La scurt timp după atacurile devastatoare din 13 noiembrie din Paris, preşedintele francez Francois Hollande a declarat că va închide graniţele ţării sale.

Administraţia franceză este, de asemenea, tentată să invoce Articolul 5 al NATO, care descrie un atac asupra unuia dintre membrii săi ca un atac împotriva tuturor membrilor alianţei militare vestice.

Dacă este invocat, articolul ar putea pava drumul pentru o implicare totală a NATO în războiul din Siria.

Roberts a declarat că “operaţiunea sub acoperire” este probabil folosită ca o scuză pentru invadarea rapidă a Siriei de către NATO, aducând alianţa militară faţă în faţă cu Rusia, care îşi desfăşoară propria ei campanie de bombardamente împotriva Statului Islamic începând cu 30 septembrie.

„Acest lucru înseamnă o confruntare între NATO şi Rusia şi, bineînţeles, că Washingtonul va folosi o eventuală invazie NATO împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad”, a mai susţinut Roberts.

Washingtonul susţine că este imposibil ca actualul conflict din Siria să se finalizeze paşnic cât timp Assad se află la conducerea ţării arabe, cerând în repetate rânduri retragerea acestuia de la putere. De cealaltă parte, Moscova este un aliat puternic al lui Assad.

Dr. Paul Craig Roberts a fost asistent al secretarului pentru politică economică din cadrul Trezoreriei SUA şi redactor asociat la Wall Street Journal. De asemenea, a fost editorialist pentru Business Week, Scripps Howard News Service şi Creators Syndicate.

 

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s